Kokemuksellinen ja kehollinen oppiminen tukevat oleellisesti oman toimijuutemme vahvistumista.
Somaattinen liiketerapia
Kuinka aloittaa?
Somaattinen liiketerapia tapahtuu sekä yksilöohjauksena että pienryhmätyöskentelynä. Somaattisen liikkeen terapeutteina toimivat Virgiinialla Anni, Crista ja Minja.
Pienryhmätyöskentely
Somaattinen liiketerapia -pienryhmätyöskentely tapahtuu kuuden kerran jaksoissa. Ennen aloitusta on mahdollisuus ilmaiseen alkutapaamiseen (30 min), jonka aikana kartoitetaan lähtötilannetta, toiveita ja tarpeita.
Perjantaisin klo 10-11.30
23.8-27.9 (6 krt) Crista Soskolne
11.10-22.11 (6 krt) Anni Rissanen
Varaa aika ilmaiseen alkutapaamiseen 30 min
Ryhmään otetaan max. 8 osallistujaa
Kurssin hinta 150 € (sis alv)
Yksilöohjaus
Varaa aika
Mitä somaattinen liiketerapia on?
Somaattinen liiketerapia on keholähtöinen terapiamuoto. Sen keskeisinä toiminta-ajatuksina ovat kehoyhteyden vahvistaminen, oman toimijuuden merkityksen tunnistaminen ja vahvistaminen suhteessa itseen, toisiin ja ympäristöön. Terapian keskiössä on kokemuksellinen oppiminen, jonka avulla lisätään itsetuntemusta ja vuorovaikutustaitoja.
Terapiaprosessiin sisältyy muun muassa aisti-, liike- ja mielikuvatyöskentelyä, joiden kautta mahdollistuu omien totuttujen liike- ja toimintastrategioiden tunnistamista, luodaan tilaa vaihtoehdoille sekä tuetaan asiakkaan muutosprosesseja. Terapiaprosessissa oleellista on asiakkaan nähdyksi, kuulluksi ja todistetuksi tuleminen.
Kehollisten tutkimusmatkojen avulla mahdollistetaan asiakkaan kehollista, liikkeellistä ja kehityksellistä integraatiota. Harjoitukset vahvistavat toiminallisuutta tarjoamalla vaivattomuutta ja vaihtoehtoja fyysisiin, sosiaalisiin ja emotionaalisiin toimintoihin.
Mihin metodeihin Somaattinen liiketerapia pohjautuu?
Somaattisen liiketerapian menetelmien pohjalla ovat mm. Body-Mind Centering®️ sisältäen kehitykselliset liikemallit, kokemuksellisen anatomian sekä kosketustyöskentelyä, Labanin/Bartenieffin liikeanalyysi sekä autenttinen liike.
Miten se auttaa?
Kehon tuntemusten ja tunteiden tunnistaminen luo kehomieleen avaruutta ja mahdollistaa kykyä sisällyttää itseensä koko ihmisyyden kirjo sekä ehdottaa ymmärtävämpää suhdetta toisiin. Omien tunteiden tunnistaminen mahdollistaa myös selkeämpää rajojen esiin piirtymistä sekä omien tarpeiden huomioon ottamista, kykyä kannatella niin itseään kuin tarvittaessa toisia. Hermostollisen yhteissäätelyn kysymysten kehollinen ja kokemuksellinen tutkailu ehdottaa omien vire- ja tunnetilojen tunnistamista sekä kykyä säädellä sietoikkunaansa, joka mahdollistaa tietoiset valinnat reaktioiden sijaan.
Kenelle se sopii?
Jos koet olevasi elämässäsi risteyskohdassa, jumittavassa tilanteessa tai kaipaat tukea haastavien vuorovaikutustilanteiden ratkaisemiseen, somaattinen liiketerapiatyöskentely voi toimia oleellisena tukena vaihtoehtojen esiin piirtymiseen ja valintojen selkeyttämiseen.
Terapiaprosessin kautta voit syventää kehoyhteyttäsi, mikä auttaa tunnistamaan tunteitasi, esimerkiksi tarvetta lepoon sekä löytää reittejä palautumiseen. Terapiaprosessista voit saada tukea kehollisten haasteiden kanssa. Se mahdollistaa kehollisen tutkailun kipujen, väsymyksen ja ylikuormituksen äärellä ja ehdottaa vaihtoehtoisia toimintastrategioita näiden prosessien kehollisissa juurisyissä. Terapiajakso mahdollistaa intentioiden kirkastumista, suunnan fokusointia sekä toimijuuden vahvistumista.
Jos sinulla on haastava suhde omaan kehoosi, somaattinen liiketerapiaprosessi ehdottaa turvallista ja tuettua kehollista tutkimusmatkaa sekä toimintastrategioita, joiden kautta mahdollistuu uudenlainen suhde kehoon. Mahdollisimman turvallinen ja eettinen terapiaprosessi tukee kehoa haastavissa muutosprosesseissa, elämän eri siirtymävaiheissa kuten aikuistumisen matkassa, raskauden ja synnytyksen äärellä sekä vaihdevuosien läpi kulkemisessa.
Terapeuttimme kulkevat rinnallasi tarpeellisen ajan kanssasi elämän matkaa!